Vyzkoušely jsme novinku v modrém mini.

Kvalifikace do Pražského přeboru modrého minivolejbalu dívek je úspěšně za námi. Letošní sezona si pro nás připravila novinku, a to čtyřkový modrý minivolejbal. Zůstala zachována původní kategorie, kde holky hrají ve třech a k tomu byla přidána nová kategorie. Přihlásily jsme tedy dva týmy, každý do jedné kategorie. 
Na “trojky” už jsou holky zvyklé a vědí, co od toho očekávat. Do prahy tedy odjela trojice Kačka, Violka a Alenka. Hned první zápas pro ně byl vyrovnaný, chvílemi se dařilo více a chvílemi méně, výsledek 1:1 na sety byl pro tento zápas supr výsledkem. V dalších zápasech už holky více věděly jak na soupeře a poučily se ze svých chyb. Hru podstatně zlepšily a na závěr si pro svůj příští turnaj modrého mini vybojovaly třetí ligu. Nutno podotknout, že všechny tři holky jsou mladší, než nám udává věková hranice a tak zde budou moci hrát i příští rok. 

Odpolední část turnaje patřila letošní novince. Tady své štěstí jela pokoušet šestice Viki, Anička, Laura, Natka, Nelča a Bětka. Pro holky to byla novinka, ale na tréninku jsme si vše vysvětlily, vyzkoušely a už zbývalo si jen zvyknout na větší hřiště (ano,  během prvního zápasu nám to dělalo trochu problém). Poté už ale následovala hra kterou holky umí a i když chvílemi přišly zmatky a chyby z nepozornosti, převažovaly ty světlé momenty. Holky se zápas od zápasu zlepšovaly a ke konci byla vidět klidná a sebevědomá hra. Nakonec si pro svůj další turnaj získaly druhou ligu z celkových pěti. 

Všechny holky udělaly během turnaje pokrok a hru si více osvojily. Udrží si oba týmy svoji ligu i během příštího turnaje, nebo se třeba některý posune o výš? Na tréninku uděláme všechno pro to, abychom byli mile překvapeni a výsledek se dozvíme 5.10. na dalším turnaji.