U14 skočily do sezóny úspěšně! 💪

V neděli 29. září vyjely naše mladší žákyně (valná většina z nich) na první zkušenou s šestkovým volejbalem do Kutné Hory. V prvním zápase s Nymburkem byla vidět velká nervozita. Chvíli trvalo, než se holky na hřišti srovnaly a nastavily mířidla na správný kurt. Naštěstí to stihly a hrozící vyrovnaná koncovka se nakonec nekonala. Nymburk si dal 17 bodů. Ve druhém setu holky jednoznačně kralovaly, nechávají soupeřky daleko za sebou na deseti bodech. Vytoužené vítězství v prvním zápase sezóny a tři body do tabulky jsou naše!

Do druhé zápasu proti Kolínu holky nastoupily jako rozjetý vlak. Soupeřky držely dlouho pod sebou, bohužel vlivem špatné domluvy v poli byla na scéně vyrovnaná koncovka. Kapitánka Anička Č. se ale dostala na podání a zajistila výhru v prvním setu 25:22. Ve druhém setu přišla chyba hned na začátku – špatné postavení! Jo trenérky se musí poslouchat bedlivě, bohužel zápis zapsaný, takže se s tím nedalo nic dělat. Holky tuto chybu měly v hlavě celou dobu, i když to samozřejmě není konec světa. Nedokázaly ale tento set dotáhnout do vítězného konce. Následovala třetí zkrácená sada. Ta byla naštěstí v naší režii. Nekazil se servis a tvrdě se útočilo! Konečné skóre 2:1 a dva body do tabulky jsou naše!

Poslední zápas proti domácím byl z naší strany nejjistější. Holky už měly pořádek v systému a celkově si víc věřily a pomáhaly. Zaslouženě vyhrávají první set 25:9! Ve druhém setu jsme nechaly zkušenejší holky odpočívat na lavičce, tak aby ho odehrály pouze nováčci v této kategorii. Holky testem prošly. Poradily si s domácími též hravě 25:15.

Po prvním turnaji nám v desetičlenné skupině A patří druhé místo. 

Další kolo odehrajeme 10.11. v Kolíně.

Herní složení v KH: Laura, Kačka, Viki, Nela P., Natka, Sára, Anička Č. a Anička Š.