Starší žákyně sbíraly body doma!

Další část soutěže odehrály starší žákyně na domácí půdě.

V prvním zápase je čekal Kolín B. Proti těmto soupeřkám jsme si mohly dovolit změnit obvyklou sestavu a pustit libero do normální hry, tentokrát jako nahravačku. Sába jako nahravačka č. 1 si tedy mohla zasmečovat. V počátku setu se to zdálo jako né úplně šťastné řešení. Měly jsme v tomto postavení zmatek a skóre bylo vyrovanené. Oddechový čas pomohl, soupeřkám jsme utekly a koncovka byla jednoznačně naše. Druhý set bez změny. Ovšem zaspalo se v něm. Tentokrát nás čekala velmi vypjatá koncovka, která naštěstí skončila 27:25 pro nás. Důležité tři body do tabulky jsou naše.

Druhý zápas se očekával velmi vyrovaný my, na prvním místě tabulky jsme vyzvaly Kunice, které kralují místu druhému. V prvním setu se nám překvapivě dařily bloky, soupeře jsme na naší polovinu skoro nepustily. V koncovce při našem vedení 23:21 ale přišla nejlepší soupeřka na servis, ten jsme nebyly schopné přijmout. Prohráváme 23:25 a do druhého setu děláme změny v sestavě. Nic jsme nenechaly náhodě a hned na začátku si děláme dostatečný náskok, který jsme udržely do konce. Následuje třetí zkrácená sada. V ní byla znát nervozita, soupeřky nás tedy nechávají daleko za sebou, prohráváme 1:2 na sety.

Posledním soupeřem nám byla velice známá Kutná Hora. Tento zápas jsme si šly užít a bylo to znát. Sába krásně rozhazovala náhry v celém poli, s Kájou na účku už se dobře potkávají, takže pro diváky to byl velice zajímavý zápas, který jsme také díky jejich fandění dotáhly do vítězného konce celkem v klidu. Tři body do tabulky jsou tedy naše.

Během tohoto kola jsme připsaly celkem 7 bodů a stále držíme první místo v naší skupině. Již tuto neděli 20.10. Se rozhodne zda postoupíme do vyšší výkonnostní skupiny. Čekají nás důležité zápasy v Benátkách. Tak fanděte v hale, případně sledujte online na ezapis.volejbal.cz

Děkujeme!