Ženy zahájily sezóny na vítězné vlně

V neděli 13.10. se ženy zúčastnily prvního turnaje v rámci okresní soutěže Kolín-Kutná Hora, která se sehrává ve Chvaleticích.

Složení 6-ti hráček znamenalo, že nepřijde žádná úleva na střídání a tudíž bude třeba napřímit síly na všech pět zápasů, které nás čekaly.

V prvním zápase s Církvicí bylo třeba poladit naši šestku tak, abychom byly herně efektivní. Na náhru nastoupila Lenka, na účko Kája, po smeči šla Adéla s Marťou a na bloky Naty s Helčou. Pro některé to bylo silné proškolení se na nový post. První zápas, přestože bychom na soupeřky měly, si vybral svou daň v podobě prohry právě kvůli usazení postů a sehrání se. Výsledek 0:2. To byla jediná prohra, pak už následovaly samé úspěšné sety a my si nenechaly vzít téměř žádný bod. 

Druhý zápas s Kolínem už jsme byly rozehrané, sehrané a díky udrženému podání jsme čaply první i druhý set. Zápas skončil 2:0. Třetí zápas se Suchdolem se nesl v podobném duchu. Důležité bylo držet podání, nepromeškat dobrou náhru od soupeřek a solit, solit, solit. V tomto zápase jsme měly na bloku vyšší úspěšnost než v jiných zápasech a fungovalo výborně hlavně vykrývání za blokem, žádné odevzdané míše se nekonaly. 2:0 jsme vyhrály nad Suchdolem.

Čtvrtý zápas s Třemošnicí jsme polevily pouze v jednom setu, daly jsme ho soupeřkám, a tak zápas skončil 2:1 pro nás. Dařila se pěkná série podání, balóny v poli jsme nevypouštěly a když soupeřkám odešla hra kamsi pryč, neváhaly jsme umisťovat další a další balóny. Odevzdanost soupeřek nijak motivační nebyla, ovšem Lenky náhry sehrané s Natky chutí útočit ostře ze středu byly nekompromisní. Útok se nám dařil po celou dobu zápasů ze všech pozic a tak soupeřky nemohly s jistotou předpokládat, odkud smeč přijde. Díky dobré náhře byl využit potenciál všech hráček.

V posledním zápase, pátém v řade, bylo velmi náročné udržet hru živou. Síly docházely, únava byla značná. Motivací bylo nehrát tiebreak a natahovat tak konec zápasu. Zadání tedy bylo jasné, vyklepnout Čáslav 2:0 a jet domů. Na posledním setu bylo znát, že se realizoval s vypětím všech sil všech hráček a některá podání měla problém doletět přes síť. I tak jsme se “hecly” a utržily výhru.

Aktuálně se tak pečecké ženy nachází v průběžném pořadí na 5. místě v tabulce, z 10 týmů. Je to také tím, že máme odehrané první kolo, zatímco některé týmy už druhé. 

My to doženeme!