U16 bojují v nejlepší desítce!

Starší žákyně (U16) se po dvou kvalifikačních turnajích krajské soutěže dostaly do první desítky ve Středočeském kraji (celkem 38 týmů). Teď už za sebou holky mají první zápasy této skupiny, které odehrály na domácí půdě v Pečkách! 

Jeden tým jsme znaly z kvalifikace, zbylé dva pro nás byly překvapením. Prvním soupeřem nám byl Nymburk a my věděly, že to bude těžké. Budeme muset hrát pozorně, bez chyb a důsledně v útoku. Holky z Nymburka mely sice po celou dobu lehky náskok, ale my bojovaly a bránily se co nám síly stačily, nicméně nakonec prohráváme 0:2. 

Po dvouzápasové pauze se opět rozcvičujeme a chystáme se na tým S V B C “A”, který už známe z kvalifikace. Tam jsme hrály velmi vyrovnaný a bojovný volejbal, očekáváme tedy to samé. Holky skutečně bojovaly, ale to pomyslné volejbalové štěstí při nás bohužel nestálo a opět prohráváme 0:2. 

Poslední zápas proti A týmu z Benátek je tu a my do něj vkládáme všechny naše naděje na výhru! Tenhle zápas měl vše co správný volejbal má mít, byl bojovný, holky makaly a v prvním setu tak vítězí! Ten druhý se nesl ve stejném duchu, jenže v koncovce se dopouštíme pár nepozorných chyb a koledujeme si o třetí zkrácený set – máme ho mít! 

Bohužel i tady nám chybí trocha štěstí a prohráváme nejtěsnějším možným rozdílem 13:15. 

Do tabulky si tedy připisujeme jeden bodík, ke kterému určitě po příštích zápasech připíšeme dalších několik! Máme co zlepšovat, ale když se v první skupině srovnáváme s kluby, které mají mnohonásobně větší základnu dětí, předvádíme to nejlepší co umíme a to nás těší! 

Příště nám opět držte palce, letos to bude náročné!